Rólunk

Széchenyi Kertvendéglő a fürdő ízletes oldala. Egy tányérnyi élmény a Városligetben!

A Városliget mindig is a budapesti lakosok kedvelt sétáló- és kirándulóhelye volt, a szabadban eltöltött időt pedig mi más tehetné teljesebbé, mint egy fantasztikus ebéd vagy vacsora a cédrusok és fűzfák ölelésében.

A Széchenyi Kertvendéglő Budapest szívében, a Széchenyi fürdő patinás épületének tövében található, és bár a belvároshoz közel van, csodálatos körpanorámájának köszönhetően mégis távol áll a sematikus belvárosi pincehelyiségektől és a régi bérházak éttermeitől. Míg nyáron az étterem nyitott, de ugyanakkor fedett terasszá alakul, télen a burkolat alatt lévő meleg termálvíz gondoskodik a kellemes hőmérsékletről, így az étterem minden évszakban biztonságot nyújt az időjárás viszontagságaival szemben. A körpanorámának köszönhetően pedig étkezés közben is részesei vagyunk a természetnek és a liget pezsgő életének.

Az éttermet 1927-ben nyitotta meg Marth Károly közvetlenül a fürdő megépülése után. Az akkor még Ezerjó néven üzemelő vendéglőt 1949-ben államosították, de továbbra is népszerű találkozóhely maradt a pesti lakosság körében – az Állatkert, a Vidámpark, a Fővárosi Nagycirkusz és a fürdő közelsége vonzották a vendégeket, akik a kiváló magyar konyha, a kitűnő magyar borok, a frissítő csapolt sör és az élő zene miatt látogatták szívesen az éttermet. A hely 1996-ban vette fel gróf Széchenyi István nevét, hogy életének és munkásságának méltó emléket állítson a magyar kisvendéglős hagyományok életben tartásával. Az enteriőrre máig jellemző századfordulós atmoszféra egy csipetnyi magyar virtussal megfűszerezve nosztalgikus hangulatot kölcsönöz az étteremnek. Menüajánlatunk összeállítása során is ennek a miliőnek a megőrzésére törekszünk: a hagyományos magyar konyha ízei köszönnek vissza étlapunkról, ugyanakkor a nemzetközi konyha különlegességei sem hiányoznak. A kiváló alapanyagokról és hamisítatlan ízekről séfünk, Marton Gábor gondoskodik. A 130 ember egyidejű befogadására alkalmas éttermünk ideális helyszín családi vagy baráti összejövetelekhez, esküvőkhöz vagy céges rendezvényekhez is, változatos programjainkkal pedig igyekszünk minden korosztály igényeit kielégíteni.

Tekintse meg vendéglőnk!

Programok

Tekintse meg programajánlónkat. Számos koncert és más zenei program színesíti kínálatunkat.

Császár Katalin

Bankett manager

Segíthetünk?

Amennyiben kérdés merül fel keressenek bizalommal az alábbi telefonszámon vagy küldjenek üzenetet!

+ 36 30 477 0812