Széchenyi Kertvendéglő a fürdő ízletes oldala. Egy tányérnyi élmény a Városligetben!

A Városliget mindig is a budapesti lakosok kedvelt sétáló- és kirándulóhelye volt, a szabadban eltöltött időt pedig mi más tehetné teljesebbé, mint egy fantasztikus ebéd vagy vacsora a cédrusok és fűzfák ölelésében.

A Széchenyi Kertvendéglő Budapest szívében, a Széchenyi fürdő patinás épületének tövében található, és bár a belvároshoz közel van, csodálatos körpanorámájának köszönhetően mégis távol áll a sematikus belvárosi pincehelyiségektől és a régi bérházak éttermeitől. Míg nyáron az étterem nyitott, de ugyanakkor fedett terasszá alakul, télen a burkolat alatt lévő meleg termálvíz gondoskodik a kellemes hőmérsékletről, így az étterem minden évszakban biztonságot nyújt az időjárás viszontagságaival szemben. A körpanorámának köszönhetően pedig étkezés közben is részesei vagyunk a természetnek és a liget pezsgő életének.

Az éttermet 1927-ben nyitotta meg Marth Károly közvetlenül a fürdő megépülése után. Az akkor még Ezerjó néven üzemelő vendéglőt 1949-ben államosították, de továbbra is népszerű találkozóhely maradt a pesti lakosság körében – az Állatkert, a Vidámpark, a Fővárosi Nagycirkusz és a fürdő közelsége vonzották a vendégeket, akik a kiváló magyar konyha, a kitűnő magyar borok, a frissítő csapolt sör és az élő zene miatt látogatták szívesen az éttermet. A hely 1996-ban vette fel gróf Széchenyi István nevét, hogy életének és munkásságának méltó emléket állítson a magyar kisvendéglős hagyományok életben tartásával. Az enteriőrre máig jellemző századfordulós atmoszféra egy csipetnyi magyar virtussal megfűszerezve nosztalgikus hangulatot kölcsönöz az étteremnek. Menüajánlatunk összeállítása során is ennek a miliőnek a megőrzésére törekszünk: a hagyományos magyar konyha ízei köszönnek vissza étlapunkról, ugyanakkor a nemzetközi konyha különlegességei sem hiányoznak. A kiváló alapanyagokról és hamisítatlan ízekről séfünk, Marton Gábor gondoskodik.  A 130 ember egyidejű befogadására alkalmas éttermünk ideális helyszín családi vagy baráti összejövetelekhez, esküvőkhöz vagy céges rendezvényekhez is, változatos programjainkkal pedig igyekszünk minden korosztály igényeit kielégíteni.